آزمون غول آسای کنکور در سایر کشورها
یکی از مراحل مهم و سخت زندگی هر جوانی پشت سر گذاشتن غول کنکور است که سعی دارد با تحصیل در یک دانشگاه خوب آینده مالی و جایگاه اجتماعی خود را تأمین کند، دانشآموزان ایرانی هر سال دغدغه شرکت در این آزمون سرنوشتساز را دارند و اغلب آن ها خود را به هر دری میزنند تا بتوانند در این امتحان نتیجه دلخواه خود را بدست آورند، اما جالب است بدانید آزمون ورودی به دانشگاه که با نام کنکور برای همه ما شناخته شده است فقط مختص ایران نیست و برخی کشورهای دیگر همچون چین، ترکیه، کره جنوبی و ژاپن هم هرساله این آزمون را برگزار میکنند. نخستین چالش جوانان ژاپن برای بسیاری از جوانان ژاپنی امتحان ورود به دانشگاه نخستین چالش بزرگ زندگیشان محسوب میشود. هر ساله صدها هزار دانشجو برای ورود به دانشگاههای مورد نظرشان با یکدیگر به رقابت میپردازند. دانشگاههای این کشور آزمونهای ورودی سالانه خود را در ماه آوریل برگزار میکنند.
فرسودگی تحصیلی و راه مقابله با آن
تحصیلات دانشگاهی در جهت پیشبرد اهداف آموزشی در این کشور از اهمیت بالایی برخوردار است، بویژه از دهههای ۶۰ و ۷۰ حضور در یک دانشگاه معتبر به عنوان پلی برای رسیدن به یک موقعیت شغلی عالی در شرکتهای بزرگ و بدست آوردن جایگاه اجتماعی مهم تلقی میشود. با این حال کاهش نرخ زاد و ولد و به تبع آن کم شدن جمعیت جوانان ژاپن منجر شده کنکور در ژاپن به مانند گذشته سخت نباشد. ورود به دو دانشگاه اصلی و مهم ژاپن یعنی دانشگاه توکیو یا کیوتو علاقه مندان بیشماری را برای ورود به یکی از این دو مرکز آموزشی به تلاش بیشتری وادار میکند حتی برخی از دانشآموزان از سالهای قبل از کنکور برای ورود به این دانشگاهها وارد دبیرستانهای خصوصی یا در کلاسهای کنکور ثبت نام میکنند که شانس موفقیت خود را در مقابل سد کنکور دوچندان کنند. اگرچه آزمونهای ورودی به اندازه گذشته سخت نیستند، اما هنوز برای جوانانی که امیدوارند در یکی از دانشگاههای برتر کشور تحصیل کنند، رقابت بسیار شدید است. دانشآموزانی که در آزمونهای ورودی استاندارد برای دانشگاههای خصوصی شرکت میکنند، دروس مورد نظر خود را انتخاب میکنند. معمولاً آن ها باید ریاضی، علم و مطالعات ژاپن و اجتماعی را بخوانند، بسته به اینکه کدامیک از این دروس برایشان حائز اهمیت است علاوه براین ها آزمون انگلیسی هم وجود دارد. اما دانشآموزانی که میخواهند در دانشگاههای ملی و دولتی ثبت نام کنند، باید آزمون ملی برای پذیرش دانشگاه را علاوه بر یک امتحان دانشگاه پشت سر بگذرانند. آزمون مرکز جامع همه دروس را شامل میشود، از جمله علوم و هنر.
حفظ سریع مطالب در ۹ گام ساده اما موثر
داوطلبان در صورت موفقیت در مرحله نخست آزمون باید مرحله دوم را تحت نظارت دانشگاه پذیرش شده پشت سر بگذارند و در صورت عبور از هر دو مرحله به عنوان دانشجو پذیرفته میشود. حال اگر داوطلبی موفق نشود میتواند برای بار دوم شانس خود را امتحان کند، اما داوطلبان دانشگاههای خصوصی نمیتوانند در آزمون اصلی حضور یابند. در ژاپن هم مانند سایر کشورها تحصیل در خارج از کشور گزینه دیگری برای برخی از جوانان محسوب میشود. طبق آمار سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در سال ۲۰۱۱، تعداد ۵۷،۵۰۱ دانشآموز ژاپنی در دانشگاههای خارج از کشور مشغول به تحصیل بودند. در مقابل هم بسیاری از دانشجویان بینالمللی در ژاپن مشغول به تحصیل هستند. براساس گزارش وزارت آموزش و پرورش این کشور، در ماه مه سال ۲۰۱۳ ژاپن میزبان ۱۶۸، ۱۴۵ دانشآموز از کشورهای دیگر بوده است. گائوکائو، کنکور چین در چین کنکور با نام گائوکائو برگزار میشود که هر سال داوطلبان بیشماری برای تصاحب صندلی یکی از بهترین دانشگاههای این کشور با یکدیگر به رقابت میپردازند. جوانان چینی قبولی در کنکور را بسیار سرنوشت ساز میدانند چراکه براین باورند در صورت پذیرش آینده درخشانی را برای خود رقم خواهند زد به همین دلیل هر ساله میلیونها دانشآموز برای شکستن سد کنکور به رقابت با یکدیگر میپردازند. آزمون کنکور در چین هر ساله در دو گروه رشتههای «ادبیات چینی، ریاضیات، زبان انگلیسی، بیولوژی، فیزیک و شیمی» و گروه «ادبیات چینی، ریاضیات، زبان انگلیسی، جغرافیا، تاریخ و سیاست» برگزار میشود. سه امتحان ملی در اتیوپی مدارس اتیوپی دارای سه امتحان ملی هستند که برای دانشآموزان پایه هشتم، دهم و دوازدهم برگزار میشود که دو آزمون سراسری نخست مشخص میکند آیا دانشآموز موفق به ورود به کلاس پایه بالاتر هست یا خیر، اما آزمون سوم مشخص کننده ورود دانشآموز به دانشگاه است که در صورت کسب موفقیت زمینه ادامه تحصیل آنها فراهم میشود. ترکیه و کنکور در کشور ترکیه هم دانشآموزان باید برای ورود به دانشگاه در آزمون ورودی دانشگاهها شرکت کنند و هر ساله تعداد بسیاری از دانشآموزان برای شکستن سد کنکور با یکدیگر به رقابت میپردازند. بسیج همگانی برای برگزاری کنکور در کره جنوبی کره جنوبی هم یکی از کشورهایی است که دانشآموزانش برای تضمین آینده خود در امتحان کنکور شرکت میکنند و نکته جالب توجه این است که والدین داوطلبان کرهای هم مانند والدین ایرانی برای موفقیت فرزندانشان دست به دعا برمی دارند و در معابد و کلیساها برای آنها آرزوی موفقیت میکنند.
اهمیت این آزمون تا حدی است که تمام مسئولان ذیربط دست به دست یکدیگر داده و تمام کشور را برای هر چه بهتر برگزار شدن این آزمون بزرگ و مهم بسیج میکنند. شکل مدرن امتحان ورودی به دانشگاه در کره جنوبی در دهه ۵۰ میلادی در حالی که مردم آشفتگی سیاسی، هرج و مرج اقتصادی و جنگ را تحمل میکردند، شکل گرفت و زمینه شکوفایی تحصیلات و آموزش در همین دههها فراهم شد. بخش بزرگی از موفقیت مدیون تلاشهای دولت برای بالا بردن استاندارد آموزش و پرورش بوده است. در آخر باید گفت در برخی کشورهای اروپایی هم دانشآموزان برای ورود به دانشگاه و خلق آینده درخشان باید از گذرگاه آزمونی شبیه کنکور عبور کنند. البته نوع برگزاری و شیوه طراحی سؤالات در کشورهای مختلف متفاوت است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.