اراده
چه مشکلی پیش میاد؟ چرا همیشه تصمیم هایی می گیریم ودوباره اونها رو زیر پا می زاریم؟ توی این قسمت یه کم در رابطه با اراده صحبت کنیم. چند بار تا حالا تصمیم گرفتی کاری رو انجام بدی ولی یا انجامش ندادی یا وسطش جا زدی؟ تا حالا فکر کردی ارادة تو چقدر در تصمیم گیری و اجرای کارهات تأثیر گذاره؟انجام یک عمل اصلاحی نیازمند یه نیروی اراده قویه باید تغییر ایجاد بشه تا اصلاحات صورت بگیره، تا زمانی که تغییر نکنی موفقیتی بدست نمیاری. به موفقیت آدمای موفق که نگاه می کنیم می بینیم از یک نقطه شروع کردن و تغییر رو وارد زندگیشون کردن و کارهای درست در اون زمینه رو انجام دادن و به موفقیت رسیدن، اصلاح ما در سایه تغییراتمونه. همون اندازه که نیروی اراده مهمه ایجاد عادتهای سالم هم اهمیت داره و باید عادات غلط کار گذاشته بشه و عادات صحیح جایگزینش بشه و خیلی سریع اون کارای صحیح هم تبدیل به عادت می شن همونطور که عادات غلط ایجاد شدن اصلاً سخت نیست، امتحانش کنین حالا توی یه فصل کامل راجع به این قضیه صحبت می کنیم. خودتون رو گول بزنین و عادات غلط رو ترک کنید و پس از مدتی اصلاً یادتون می ره و به راحتی عادات مثبت جایگزین اون می شه، کافیه اردة خودتون رو قوی کنید. حالا اراده چطور قوی می شه؟
اولین اصل باور این قضیه این است که خدا در همه موارد یار و یاور ماست و کنارمون، و ما با قدرت اون از پس هر کاری بر میایم و پروردگار مهربون من بزرگترین گنج آرامش منه و تا اون هست من زندگی رو نفس می کشم.
دومین اصل: امیدوار بودن، وقتی لحظه به لحظه امید همراهمون باشه ارادمون برای انجام هم بیشتر می شه ولی یأس و نا امیدی مخرب ترین عامل رسیدن به موفقیته، فکرای منفی قفل هایی هستن که به درهای ورودی هر راه حلی زده می شه و ما رو کامل برای رسیدن به شکست آماده می کنه ولی من می تونم دنیا رو تکون می ده
سومین اصل، اصل مقاومت: یکی از اصولی که ما باید رعایت کنیم اصل مقاومته و معنای واقعیش می شه تسلیم ناپذیری یعنی در برابر شکستها و ناکامیها مقاومت کنیم چون بعضی شکستها زمینه ساز پیروزی های بزرگه و این یه شعار کلیشه ای نیست و برای آدمای موفق یک اصل اساسی موفقیته، وقتی چیزی خیلی مشکل به نظر می رسه غیر قابل حل و ناامید کننده است اون چیزی که شما رو پیروز می کنه اینه که کافیه دستاتو بالا نبری و تسلیم نشی همون حرف اولم تسلیم ناپذیری
چهارمین اصل داشتن یک هدف مشخص و روشنه، وقتی هدفمون روشن و واقع بینانه و واضح باشه ارادمون هم تقویت می شه چون می دونیم قراره به چی برسیم، اونایی که به بلای ضعف اراده مبتلا می شن و از فعالیت های موفقیت آمیز دست بر می دارن اونایی هستن که هدف تعریف شده ای ندارن آدمای بی اراده فعالیتهای خودشون رو نیمه کاره رها می کنن و بعد به آسمون و زمین فحش و ناسزا می دن که همه به جز خودشون مقصرن که به هدفشون نرسیدن، پس برای اینکه ارادمون تقویت بشه باید هدف مشخص داشته باشیم.
پنجمین اصل اعتماد به نفسه: اینکه به خودت اعتماد داشته باشی بزرگترین عامل تقویت اراده است. اگه آدم قابلیتها و استعدادهاش رو بشناسه و باور داشته باشه که توانایی انجام خیلی از کارا رو داره توی تصمیم گیریهاش دچار مشکل نمی شه، گاهی تصمیم گیری نادرست هم باعث کاهش اعتماد به نفس و ضعف اراده می شه. ششمین اصل تلقین به اینه که ارادمون قویه: بعضی وقتا تلقین معجزه می کنه، مثلا روانپزشکان برخی اوقات در برخورد با برخی بیماران از دارویی به نام دارونما یا placebo استفاده می کنند که این دارونما در واقع داروهایی هستند که فقط شکل و شمایل قرص و دارو رو دارن ولی بیمار بدون اینکه خودش بدونه با مصرف اون اثر همون دارو که روی اون دارونما نوشته شده رو دریافت می کنه و این یعنی قدرت فوق العده تلقین، خیلی وقتا با تلقین درست، خیلی از مسائل حل می شه، همش بگین من می تونم، همش بگین می شه، هیچ اما و اگر و شایدی نیارین و فقط بگین من بر مشکلات پیروز می شم و خدا بالاترین توان ها رو به من داده، اراده…
یکی از دعاهای امام زین العابدین این بود که:
خدایا مرا به بالاترین درجات ببر و با عطا کردن اراده ای استوار کمکم کن
حالا چجوری ارادمون رو قوی کنیم:
اراده آموختنیه و کافیه اون رو بیاموزین و بفهمید و قویترش کنین برای بدست آوردن یه اراده قوی و محکم باید به تدریج پیش برین و بدونین که نیاز به تمرین داره فکر نکنین می تونین بدون هیچ تلاشی به اون دست پیدا کنید. نمازتون رو بخونید و در روز چند آیه از قرآن کریم تلاوت کنید و خودتون رو مقید به انجامش کنید.
تمرین قدرت اراده:
با کم شروع کنید و یواش یواش بعد از یک روز ویک هفته که از پسش بر اومدین منجر به دستاوردهای بزرگ در آینده می شه، ذهنتون رو روی دستیابی به اهداف کوچک متمرکز کنید و بعد از رسیدن به اونها می بینید که به اهداف بزرگتری که فکرش رو هم نمی کردین می رسید. کسایی که به انجام یه فعل خوب فکر می کنن قادرند بهتر کارا رو انجام بدن و کسایی که تصور می کنن قادر به انجام عمل مورد نظرشون نیستن احتمال شکستشون خیلی بالاست.
و در آخر نیروی اداره برای تغییر شامل این موارده:
تصمیم برای تغییر، عزم برای به عمل در آوردن، کسب اطلاعات برای فهم چگونگی ایجاد تغییر، کار مداوم بر اساس دانسته ها، و در نهایت تغییر. یه ارادة پولادین همة کارها رو براتون آسون می کنه چه برسه به درس خوندن… اینبار دیگه قضیه فرق می کنه…
گروه آموزشی دانو – دنیای آموزش نوین
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.